Članki

Harpaston cup 2021 – mednarodni turnir

Še se spomnimo leta 2010, ko je bil na Vrhniki prvi mednarodni turnir v rokometu Harpaston cup, ki ga je organiziralo Športno društvo rokometna šola (ŠDRŠ) Vrhnika.

Prvega turnirja se je udeležilo več kot 250 igralk s trenerji in mentorji s Hrvaške, iz Srbije, Bosne in Hercegovine, Črne gore, Italije in Slovenije. S Harpaston cup, mednarodnim turnirjem v rokometu, pišemo lepo zgodbo ženskega rokome-ta in letos je bil na sporedu že 12. Tokrat malo drugačen, saj ga zaredi ukrepov covid-19 ni bilo mogoče organizirati na način, kot smo bili vajeni v preteklosti. Letos smo Harpa-ston cup organizirali za ekipe iz Slovenije, saj smo si kljub vsem prepovedim v zadnjem letu zelo želeli igrati roko-met. Turnirja so se udeležila dekleta starostnih kategorij: 2007/2008, 2009/2010 in 2011 in mlajše. Rokometni turnir je potekal v športni dvorani OŠ Martina Slomška na Vrhniki v soboto, 19. 6. 2021.

Na turnirju so nastopale ekipe iz petih različnih klubov, na katerem se je zbralo skoraj 150 igralk in prav toliko zvestih navijačev. Poleg domačih ekip so se turnirja Harpaston cup udeležile ekipe klubov: RK Piran, RK Krim Mercator, RK Zvezda Logatec in RK Olimpija. Organizator, ŠDRŠ Vrhnika, se je na turnir dobro pripravil. Zahvale veljajo tudi staršem za pomoč pri organizaciji, igralkam starejših tekmovalnih selekcij, ki so delile pravico na tekmah, in trenerki domačih ekip Tari Jonović. »Našim dekletom ste glasni kritik, trener in prijatelj. Hvala vam za to! Znanje, ki jim predajate je bilo vidno na letošnjem turnirju, kjer so vaše vajenke osvojila veliko in še več.« Dekleta starostne kategorije 2007/08 so s hitrimi napadi in še boljšo obrambo osvojile prvo mesto. Dekleta starostne skupine 2009/10 so v močni konkurenci osvojile odlično tretje mesto.

Deklice starostne kategorije 2011 in mlajše, ki so bile letos prvič na igrišču, so pred polno dvorano gledalcev pokazale tehnike in veščine rokometa, ki so jih pridobile na treningih in tako osvojile prvo mesto. Pohvaliti se moramo tudi z najboljšimi posameznicami turnirja. V domači ekipi starostne kategorije 2007/08 je naziv najboljše vratarke na turnirju prejela Kim Dormiš. V starostni kategoriji 2011 in mlajše pa sta naziva najboljših prejeli vratarka Vasilija Stojanova in naziv najboljše igralke Lina Hrustanović. Iskrene čestitke vsem.Turnir je za nami, dekleta pa so na zasluženem počitku. V začetku avgusta bomo za-čeli s pripravljalnimi treningi, veselimo pa se tudi prihajajo-čega mednarodnega turnirja Trophy 2021 v Srbiji, kamor načrtujemo odpotovati s štirimi selekcijami.V ŠDRŠ Vrhnika že potekajo vpisi novih članic in če je tudi tvoj svet v rokomet ujet, ne smeš manjkati. PRIDRUŽI SE NAM. Pišite nam na : trenerji.sdrs@gmail.com

Besedilo: Željka Borić, foto: ŠDRŠ Vrhnika

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja