Članki

Evropsko prvenstvo v Bolgariji

Leto 2021 je tako ali drugače zaznamovalo slovenski šport, stalno spreminjanje ukrepov zaradi covida-19 pa je še dodatno škodovalo mlajšim selekcijam igralk, za katere bi lahko rekli, da so imele povsem izgubljeno tekmovalno sezono.

Skladno s sproščanji ukrepov je tudi RZS izvedla državno prvenstvo v rokometu na miv-ki za kadetinje v Kopru, kjer so igralke ŠDRŠ Vrhnika po odlič-nem začetku, ko je vse kazalo za možnosti osvojitve naslova državnih prvakinj, na koncu zasedle nehvaležno četrto me-sto. Dobro igro posameznic pa je opazil reprezentančni selek-tor Matej Marinc, zato smo prejeli povabilo na pregledne treninge, ki se jih je udeležilo več naših igralk letnikov 2004 do 2006. Dobro delo naše trenerke Tare, ki je tudi sama državna članska reprezentantka, je to-krat obrodilo sadove. Tija Ko-zina in Gaja Frank Bogatajsta bili izbrani v državno re-prezentanco, naša vratarka Iza Malovrh pa je bila izbrana v rezervo in upamo, da se po do-bri igri v domačem prvenstvu kmalu pridruži dekletoma.

Tako moška kot ženska izbra-na vrsta je skupaj s trenerji in strokovnim vodstvom 3.7. od-potovala na priprave v Brežice, od tam pa po testiranju nepo-sredno v Bolgarijo, kjer so se od 8. do 11.7. udeležili Evropskega prvenstva za mlade v kategoriji U-17. Kljub borbenosti in na tre-nutke navdušujoči igri smo mo-rali priznati premoč preostalih ekip, predvsem pa je bilo mo-goče opaziti neuigranost in ne-izkušenost, saj so dekleta imela samo nekaj dni skupnih priprav, ekipa pa je bila najmlajša na pr-venstvu, zato bi lahko zaključili, da njihov čas še prihaja. Končno osvojeno petnajsto mesto je po-kazatelj, da je še veliko prostora za izboljšave in trdo delo v do-mačem prvenstvu. Kljub uvrsti-tvi so dekleta ponosno igrala za Slovenijo in nositi državni grb je nekaj, kar so sanje vsakega igral-ca. Izkušnje, ki so jih pridobile, in nova prijateljstva pa so nekaj neprecenljivega. In na koncu še obljuba, da se bodo vrnile še boljše in še močnejše z zmago-valno miselnostjo in željo, da bi lahko nekoč na odru slišali tudi Zdravljico. Tija in Gaja vabita vse deklice, ki bi želele z nami igrati roko-met, da se nam pridružijo na treningih. To storite tako, da nam pišete na: trenerji.sdrs@gmail.com in rokometna žoga se vam bo prilepila na roke

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja