VRHNIKA, ROKOMETNO MESTO

Dekleta z Vrhnike so ponovno dokazale, da sodijo v sam vrh slovenskega rokometa.

 

Vsako leto se ŠDRŠ Vrhnika udeležuje močnih mednarodnih turnirjev in tudi letošnje leto ni bilo izjema. V nedeljo 25.6.2017, so se naša dekleta odpravila na sedem urno pot proti Makarski, kjer so jih že čakale najmočnejše rokometne ekipe stare celine.

Po ogledu mesta je bilo kar težko zatisniti oči in se spraviti k počitku, pričakovanje jutrišnjega dne je burilo duhove in v zraku je bilo čutiti veliko napetost.

Jutro se je začelo s slavnostno otvoritvijo in starejše punce letnika 2000/2001 so kmalu za tem že poprijele po usnjeni žogi in odigrale prvo tekmo proti KFUM Stavanger 2 ( Norveška ) in slavile visoko zmago (28-6). Tudi drugi Norveški ekipi, Hercules Handball, ki se je spoprijela z našimi dekleti letnika 2002/2003 ni kazalo nič bolje. Vražje Vrhničanke jim niso pustile dihati in na koncu so slavile z rezultatom ( 22-13 ).

Prvi tekmovalni dan se za naša dekleta ne bi mogel zaključiti bolje, za piko na i , pa so  slavljenki in soigralki Evi Baltič  pripravile presenečenje z rojstnodnevno torto.

Tudi drugi dan so starejše punce pogumno začele s slovenskim derbijem proti RD Izola, vendar na koncu žal izgubile z rezultatom ( 12-15 ).  Po porazu so strnile vrste in se spoprijele z vedno neugodnimi Mađarkami, ( Bajnok DSE ) kjer je za nas žal po hudem boju in tesnem rezultatu sledil še drugi poraz.  Sledil je spopad mlajših deklet z domačinkami RD Hoteli Makarska ( Hrvaška ) in kljub temu, da so veljale za tihega favorita, se dekleta z Vrhnike niso predale do zadnjega sodnikovega žvižga. Samo veliki borbenosti in neizmerni želji po zmagi lahko pripišemo končno zmagoslavje , kjer smo domačinke ugnali za le en gol razlike.

Z mešanimi občutki drugega dne, so se dekleta podala na zasluženo večerjo in nočno kopanje. Po kopanju pa takoj v postelje………če verjamete.

Tretji tekmovalni dan so najprej pričela mlajša dekleta, ki so svojo premoč pokazale proti Alytus SRC ( Litva) in slavile z ( 13-5), starejše pa so z tesno zmago (14-13) ugnale OIF Arendal ( Norveška ), popoldan pa so vknjižile še eno zmago proti Baekkelaget, prav tako iz Norveške in sicer z rezultatom (17-10).

Tako je minil tretji tekmovalni dan v znamenju Vrhničank, saj tokrat nismo okusili grenkobe poraza. Rojstnodnevna slavja pa so se kar vrstila, na vrsti je bila Tinkara Zupan, katero so soigralke prav tako presenetile z torto in darilom.  In da ne bi odšle prekmalu spat, so se naša dekleta zvečer udeležila spoznavnega večera, kjer se je plesalo in sklepalo nova prijateljstva in tkalo tiste vezi, ki ti ostanejo za celo življenje.

Za popestritev programa je sledil izbor za miss Makarske, katerega se naša dekleta žal niso udeležila. Ker Slovenke že tako pregovorno veljajo za najlepša dekleta, je tudi tokrat slavilo dekle iz podalpske državice, ki sliši na ime Lavra Cerovak in prihaja iz RK Krim.

Četrti dan so prav tako odlično pričela mlajša dekleta, saj so proti ekipi Pantery Dopiewo          ( Poljska) slavile z rezultatom (17-12 ), za las pa so bile prekratke proti ekipi Bajnok DSE iz Mađarske, kjer so morale priznati prvi poraz na turnirju z (16-17).

Starejša dekleta so tokrat odigrale le eno tekmo proti ekipi AFSK 1 ( Norveška ) in vknjižile novo suvereno zmago z rezultatom ( 20-12).

To noč še ni bil čas za slavje. Čakali so nas izločilni boji in zadnji tekmovalni dan, zato je po večerji sledil sprehod po mestnih ulicah, nočno kopanje in skok v postelje.

Pred nami je bil zadnji dan turnirja in boji za najboljša mesta. Mlajša dekleta so zopet pričakale domačinke iz Makarske, ki so nam tudi tokrat morale priznati premoč, saj smo slavili z rezultatom (25-14) in se tako z samo eno izgubljeno tekmo uvrstili na končno tretje mesto.  Tudi najboljša strelka celotnega turnirja je bila Hana Gabrovšek iz Vrhnike, ki je prejela posebno priznanje. Starejša dekleta so odigrala svojo zadnjo tekmo proti ekipi MKS Karczew iz Poljske in prav tako slavile z rezultatom ( 19-12 ). Z samo dvema izgubljenima tekmama so tako pristale na devetem mestu.

Našim dekletom in izvrstni trenerki Tari Jonović res lahko samo čestitamo za dosežene rezultate, saj so se prvič spoprijele z travnatimi igralnimi površinami in veliko vročino, ki je dostikrat presegala 30 C.

Z kadetinjami smo že dvakrat slavili naslov državnega prvaka v letih 2012 in 2016 in po videnem na turnirju, bomo tudi letos krojili sam vrh slovenskega rokometa.

V svoje vrste tako tudi letos vabimo vse deklice, ki se nam želijo pridružiti in spoznati čare tega izjemnega športa, ki ne pozna ne meja in ne sovraštva, le ljubezen do igre in nova prijateljstva, ki trajajo večno.

V večnost zapisane, pa pozivamo tudi vse donatorje ali sponzorje, ki so pripravljeni kakorkoli pomagati našim dekletom do ponovne osvojitve titule državnih prvakinj. Že deveto leto se borimo brez generalnega pokrovitelja in tega bi se vsekakor najbolj razveselili. Tako ponosno, kot radi povemo da prihajamo iz Vrhnike, bi ponosno nosili tudi njegovo ime .

Pomagajte nam in mi vas ne bomo nikoli razočarali.

 

 

Napisala: Miha Bogataj in Teja Kovač